Cotlet de porc in mustar

de AlexJ in Porc, 22 Mar 2011 | 5734 vizualizari

 

Am văzut că vine primăvara și mi-am adus aminte de gustul grătarelor de astă vară...Vai ce dor îmi este ... Aşa că astăzi pregătim grătare de porc. Știu că mai este mult până la 1Mai , dar se apropie și este bine să ne pregătim din timp pentru ieșitul la iarbă verde.

 

INGREDIENTE

  • 8 grătare ( ceafă sau cotlet, nu are importanță)
  • muștar
  • usturoi
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in mustar:

Într-un bol faceți un amestec de muștar, ulei de măsline, cimbru și usturoi tocat, sare, piper. Se pune deoparte.

Se taie carnea în bucăți groase cam cât degetul. Se bat ușor cu ciocanul de șnițele. Amestecul de muștar se întinde cu o pensulă pe toată suprafața cărnii, apoi se pune într-un bol , se acoperă și se lasă aprox. 1oră la frigider.

Dacă mergeți la iarbă verde , puteți pregăti carnea de dimineață , o puneți într-o caserolă in lada frigorifică  și până ajungeți la destinație este gata de prăjit.

Dacă vă hotărâți să o gătiți în casă atunci aveți nevoie de o tigaie-grătar în care ați amestecat puțin unt cu ulei de măsline( vor ieși grătarele mai pufoase şi mai moi).

Scoateți carnea de la frigider și așezați-o la prăjit in tigaia încinsă.

La mine a durat cam 8 min. pe fiecare parte.

 În timp ce se prăjea carnea am pregătit și garnitura :orez şi legume la aburi .

Știu că este greu de făcut acest tip de garnitură la iarbă verde, dar la aer curat aceste grătare sunt delicioase alături de  niște cartofi copți în jar.

Si uite așa am mai rezolvat un prânz delicios ( sau poate o zi la iarbă verde??).

POFTĂ BUNĂ !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor